(+90) 252 614 46 27 info@tribetraveltours.com

LIKIJSKA POT - TREKING PO LIKIJSKI POTI 2018

Likijska pot in fotosafari treking po Likijski poti 2018

» LIKIJSKA POT 2018 «

Na Likijsko pot v Turčijo, ki je proglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu, se odpravljamo od 20. do 27. oktobra 2018. Pot se razprostira na jugozahodnem delu Turčije, prehodili bomo najlepši del pešpoti, ki se začne v kraju Fethiye.                               Ob raziskovanju Likijske poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko. Kraj Fethiye, poleg Likijske poti, slovi po pridelavi agro kulturnih pridelkov in turizmu. Po poti bomo s svojimi fotoaparati naredili najlepše posnetke fotosafarija Likijske poti.   

Program pohodništva se uradno prične izvajati v kraju Fethiye, ob prijavi v agenciji. Cena pohodništva (brez prevoza) po navedenem programu (vse vključeno v ceno)                     je 400 evrov (po osebi za bivanje v skupnih ležiščih) oz. 500 evrov (po osebi za bivanje v dvoposteljnih sobah). Plačilo programa pohodniki izvedejo agenciji Tribe Travel Tours v Turčiji.

Možni načini potovanja do Fethiye: s slovenskega ali bližnjega letališča (npr. Benetke, Milano…) do Istanbula in nato naprej do Dalamana (letališče Mugla Dalaman) ali z Istanbula do Fethiye z avtobusom.

PROGRAM POHODNIŠTVA:

1. dan: Ljubljana - Fethiye

Prihod v Fethiye in prijava na pohodništvo v agenciji Tribe Travel Tours. Namestitev v Guest housu. Sledi spoznavni večer in predstavitev programa.

2. dan: Fethiye – Kayakoy – Oludeniz (fotosafari kraja Kayakoy in Oludeniz)

Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila po neokrnjenem pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj in nadaljevali do modre lagune Oludeniz, ki slovi kot ena izmed najlepših plaž Turčije. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Fethiye in se skupaj odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye.

3. dan: Izlet z ladjo po Likijski obali (fotosafari Likijske obale)

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo.

Zvečer se bomo odpravili v restavracijo, ki je svojevrstna posebnost in sicer si bomo sami pripravili večerjo (grill) oz. imeli pravi piknik.

4. dan: Fethiye – Ovacik – Faralya (fotosafari v Faralyi)

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače, natikače, toaletni pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca (fotosafari v Alinci)

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v vas se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 5 ur.

Zvečer bomo spoznali tudi nočni utrip kraja Fethiye in sicer se bomo skupaj odpravili v turksih tent, kjer bomo prisluhnili turški glasbi in plesu. Po dogovoru bomo lahko imeli v turkish tent tudi večerjo (večerja je v tem primeru doplačilo).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  (fotosafari Fethiye)

Zajtrk. Sledi raziskovanje kraja Fethiye: obisk tržnice in lokalne trgovine z začimbami, možen skok s padalom z gore Babadag nad laguno Oludeniz, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah…

V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu prilegla (doplačilo 12 evrov).  

8. dan: Fethiye – Ljubljana

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije:

Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah neokrnjene narave in prijetni družbi. V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.  Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).  

Informacije za prijavo fotosafarija Likijske poti)

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu) ter rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

Kontakt:

Tribel Travel Tours

Fethiye, Turkey

Tel: (+90) 252 614 46 27 in

 

E-Mail : info@tribetraveltours.com

Reservation Form

Name / Surname
Phone
E-Mail
Subject
Message