(+90) 252 614 46 27 info@tribetraveltours.com

LIKIJSKA POT - TREKING PO LIKIJSKI POTI 2019

 

LIKIJSKA POT - TURČIJA

JESENSKI TREKING PO LIKIJSKI POTI

                       od 25. 10. do 31. 10. 2019     

cena programa: 450 evrov + letalska karta (doplačilo)

 

Foto klub Grosuplje, v sodelovanju s turistično agencijo Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija, vabi vse ljubitelje lepe narave in aktivnih počitnic na jesenski »TREKING PO LIKIJSKI POTI – Turčija«, ki je ena izmed najlepših pohodniških poti na svetu – od 25. 10. 2019 do 31. 10. 2019. Po poti nas bo popeljal dober poznavalec Likijske poti (lokalno vodenje) –  7 dni, cena programa: 450 evrov. Letalska karta je doplačilo - trenutna akcijska cena letalske karte je samo 190 evrov (info maj 2019) - odhod z bližnjega letališča.

Za informacije pokličite:  041 222 970 in e-naslov: turkey.turcija@gmail.com

Predstavitev Likijske poti:

LIKIJSKA POT je 540 km dolga pohodna pot, ki se nahaja na jugozahodnem delu Turčije,  kjer se razprostira obala turkiznega morja in prepleta gorski svet gorovja Taurus. V deželi, kjer domuje tisočletna zgodovina, ki smo ji priča na vsakem koraku; v deželi, kjer domačini zavoljo dobrih pogojev svoj pridelek poberejo kar trikrat na leto; v deželi, ki slovi po turkizni barvi morja - obiskali bomo likijsko deželo in njeno obmorsko letovišče Fethiye.

Prehodili bomo del te poti, v skupni dolžini cca 50 km. V Likijsko pot bomo vstopili v Fethiye, od tam nas bo pot vodila po neokrnjeni naravi s čudovitimi panoramskimi razgledi.                Prehodili bomo del poti, ki velja za eno izmed najlepših. Ob poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko, predvsem pa uživali v lepotah neokrnjene narave in čudovitimi razgledi.

Po poti nas bo popeljal dober poznavalec Likijske poti (lokalno vodenje), z bogatimi izkušnjami na področju turizma, organizacije in vodenja.

Program trekinga:

1. dan: petek (25.  10. 2019) – Slovenija - Turčija

 

Polet z bližnjega letališča proti Istanbulu in nato naprej (notranji let) do letališča Mugla Dalaman. Sledi organiziran prevoz v Fethiye ob Likijski obali; prijava v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija, kjer se program tudi prične izvajati. Sledi namestitev v Guesthousu. V večernih urah pa sledi slovensko - turška dobrodošlica in predstavitev programa po Likijski poti.

 

 

2. dan: sobota (26.  10. 2019): Fethiye – Kayakӧy – Ölüdeniz – Fethiye

Zajtrk. Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila skozi pinijev gozd do kraja Kayakoy, kjer bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj. Naselje Kayakӧy je danes ohranjeno kot muzejsko naselje in se nahaja pod zaščito UNESCA-a. Do leta 1923 so v njem živeli grški kristjani, od nekdaj živahnega mesteca, pa so do danes ostale le še zapuščene hiše, cerkve, trgi… Ogledamo si muzejsko naselje in se povzpnemo po pohodniški poti, ki se vije skozi naselje, do vrha. Med potjo bomo naredili tudi postanek za malico ter nato nadaljevali do modre lagune Ölüdeniz, ki se upravičeno ponaša z naslovom najlepše plaže Turčije. Postanek za uživanje na plaži, sprostitev ali po želji, kopanje v kristalno čistem morju. Sledi povratek v Fethiye. V večernih urah se bomo odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye, kjer bomo uživali ob izbranih morskih jedeh (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

3. dan: nedelja  (27. 10. 2019): Izlet z Goolet ladjo po Likijski obali

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo Goolet, po čudovitih zalivih likijske obale; naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo (kosilo je vključeno v ceno, pijača je doplačilo). Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja okusne azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo).

Zvečer se bomo lahko odpravili na turški večer, kjer bomo uživali ob turški glasbi in plesom (doplačilo).

4. dan: ponedeljek (28. 10. 2019): Fethiye – Ovacik – Faralya – dolina metuljev

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače ter ostali pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanek za malico, pripravili nam bodo okusne turške palačinke - gozleme. Vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli na vstopni točki v Likijsko pot, v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

5. dan: torek (29. 10. 2019): Faralya – Kabak – Alinca

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. V tem delu trekinga se bo pot nekoliko povzepla. Po prihodu v vasico Alinca se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 800 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

 

6. dan: sreda (30. 10. 2019): Alinca – Gey – Bel

Po zajtrku bo pred nami še zadnji del trekinga (tudi tu bomo prejeli malico za na pot) in sicer se bomo odpravili do vasice Gey in Bel. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do letovišča Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja okusne azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo).

Zvečer bo možen tudi obisk turške kopeli – hamam (doplačilo).

7. dan – četrtek (31. 10. 2019): Fethiye – povratek v domovino

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije, prijava in plačilo:

Likijska pot je lažja pohodniška pot, zahteva nekaj kondicije, za kar je potrebno poskrbeti pred odhodom. Za pohodništvo potrebujete pohodne čevlje, palice (priporočamo), sončna očala in kremo, dnevni nahrbtnik, kratka in dolga oblačila, pokrivalo oz. palerino (priporočamo).

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili. 

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj šest mesecev po prihodu s potovanja.

Prijava vsebuje: ime in priimek, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (telefon, e-mail) ter način bivanja (v sobi za 2 ali 3 osebe). Prijave sprejemamo na na e-mail: turkey.turcija@gmail.com. 

Rok prijave: 30. 9. 2019 oz. do zapolnitve mest, max 16. Zaradi nakupa letalskih kart priporočamo čim prejšnjo prijavo.

Plačilo programa: 450 evrov plača udeleženec ob prijavi v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija. Letalsko karto (doplačilo) lahko udeleženec kupi sam (lahko pa pri nakupu pomagamo). Nakup letalske karte velja kot prijava. Možen je odhod v spremstvu, kot tudi individualen odhod (v tem primeru je zbirno mesto Guestehouse v Fethiyah ter nato prijava v agenciji).

Cena programa vključije:

- organiziran prevoz z letališča Mugla Dalaman do Fethiye in nazaj (v primeru skupinskega odhoda),

- vsi prevozi med izvedbo programa Likijske poti,

- 4x nočitev z zajtrkom v 2 ali 3-posteljnih sobah v Guesthousu. Guesthouse je urejen,

  sobe so čiste in lepo opremljene (priporoča ga tudi Lonely Planet),

- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Faralyi v 2-posteljnih sobah,

- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Alinci v 2-posteljnih sobah,

- izlet z Goolet ladjo in kosilom,

- 1x malica za po poti (2. dan trekinga),

- 1x malica – turške palačinke gozleme (4. dan trekinga),

- večerja v ribiški restavraciji v Fethiye,

- vstopnina v v Kayakӧy,

- lokalno vodenje in organizacija.

V ceno programa ni vključeno:

- letalska karta in prevoz do letališča in nazaj,

- zdravstveno zavarovanje v tujini (priporočamo, da si ga uredite),

- vsega, kar ni navedeno pod Cena vključuje. 

 

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite! 

 

Foto klub Grosuplje                                                   Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija

                                                                                  Omer & Tanja

 

 

 

 

 

Avtor programa je ag. Tribe Travel Tours

 

Reservation Form

Name / Surname
Phone
E-Mail
Subject
Message